https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2019/08/Vila-Familiei-Goga-Gradina-Icoanei-Bucuresti.jpg

TUR VIDEO - Vila Familiei Goga din București

În 1936, pe o parcelă generoasă din apropierea Parcului Ioanid, poetul Octavian Goga și soția sa, Veturia, demarau lucrările pentru construcția locuinței lor din Capitală.  

Vila a fost ridicată între anii 1936-1938, după planurile arh. Horia Creangă, pionierul arhitecturii moderne românești. Acesta a proiectat o clădire simplă și elegantă, dominată de fațade drepte și de spații vitrate extrem de generoase.

Inserțiile decorative de factură mediteraneană (capitelurile cu motive vegetale, turnul sau ferestrele ornamentate), care se abat de la stilul modernist pur promovat de arhitect, răspund cel mai probabil dorințelor Veturiei Goga.

Casa păstrează și astăzi finisajele originale de cea mai bună calitate: marmură și lemn masiv de nuc, fiind menținută în excelentă condiție de actualii proprietari. 

Locuința beneficiază de o poziționare ultracentrală și de o splendidă grădină de peste 400 mp. A fost până de curând reședința ambasadorului Japoniei la București.

Vă invităm să vă abonați la canalul de Youtube Artmark Historical Estate, urmează și alte tururi video în clădiri încărcate de istorie.

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan