https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2020/01/prima-pagina-RO.jpg

Modele de afaceri - recomandări pentru proprietarii de case istorice

Jan 17, 2020

În cadrul studiului Case de patrimoniu pentru Europa lansat în toamnă la Bruxelles (despre care am vorbit într-un articol anterior aici) au fost prezentate și câteva modele de afaceri care funcționează în case istorice, activitățile și strategiile acestora, alături de o analiză SWOT pentru fiecare în parte.

Pagina 47 din anexa 4. Technical Sheet on existing business model of European family-owned heritage houses - prezintă exemplul Zabola Estate-Transylvania, o proprietate ce include un castel de secol XVI şi 4 clădiri anexe, aflate pe un domeniu privat de 500 de hectare.

Studiul a identificat mai multe blocuri pentru a permite proprietarilor să profite mai bine de punctele lor forte și de mai multe oportunități. Acestea sunt prezentate mai jos:

Ancorarea în comunitatea locală și economie

Prin angajare, folosirea voluntarilor și imersiunea în comunitatea locală, casele de patrimoniu pot construi relații puternice și pline de satisfacții, creând oportunități atât pentru economia locală, cât și pentru familie. Angajarea comunității locale este o sursă excelentă de recunoaștere și marketing.

Accentul pe unicitate și Story-telling

A avea o poveste de spuseste o caracteristică unică împărtășită de toate aceste case. Organizarea activităților în jurul acestei unicități a devenit o abordare de succes. Transformarea de la povești statice în dinamice și deseori story-tellingul interactiv este inovatoare și poate fi folosită în casele de patrimoniu. Cu toate acestea, digitalizarea nu este singura opțiune. Escape rooms în casă, precum și traseele de descoperire și aventură din grădină sau parc sunt exemple populare.

Contribuția la bunăstare

Accesul la spații deschise și reconectarea cu natura influențează pozitiv sănătatea noastră. Casele de patrimoniu situate în zonele rurale au, prin urmare, potențialul de a găzdui o gamă largă de activități care contribuie la bunăstarea mentală și fizică.

Utilizarea instrumentelor digitale

Utilizarea generală a instrumentelor digitale rămâne extrem de scăzută în rândul proprietarilor de case de patrimoniu. Dar aceștia folosesc soluții digitale pentru activitățileoperaționale, cum ar fi sistemele de rezervare, care le-a îmbunătățit comunicarea cu vizitatorii. Având în vedere investiția pe care o poate reprezenta „schimbul digital”, organizațiile de asistență sectorială și-ar putea ghida membrii în facilitarea ticketingului online, marketingului digital și comunicării online.

O rețea a caselor de patrimoniu

Proprietarii împărtășesc aceleași provocări. Fie prin asociații, parteneriate, la nivel local sau chiar în consorțiu la nivelul UE, cooperarea sporită prin intermediul rețelelor este o cale crucială pentru a găsi, împărtăși și implementa inovarea.

Diversificarea metodelor de finanțare

Mecanismele netradiționale de strângere de fonduri suplimentare pot sprijini proprietarii în dezvoltarea de proiecte inovatoare. Micro-contribuțiile, parteneriatele public-private și tranzacțiile financiare bazate pe piață, inclusiv crowdfundingul, ar putea face casele de patrimoniu sustenabile și inovatoare.

Multifuncționalitate

În timp ce în trecut, casele de pe terenuri mari erau implicate în principal într-o singură activitate, cum ar fi agricultura sau silvicultura, în zilele noastre aceste moșii au tendința de a dezvolta activități suplimentare, devenind multifuncționale. Prin diversificarea surselor de venit, acestea sunt capabile să neutralizeze fluctuațiile financiare din cauza circumstanțelor pieței sau a problemelor legate de climă.

Sustenabilitate

Schimbările climatice și pierderea biodiversității reprezintă probleme globale presante. Un număr tot mai mare de oameni vor să acționeze. Prin promovarea activităților ecologice, utilizarea materialelor durabile, instalarea de surse de energie durabile, etc.

Pentru a alege cea mai potrivită strategie de afaceri pentru casa dumneavoastră de patrimoniu, utilizați setul de instrumente disponibil online.



Case istorice în care se desfășoară afaceri din portofoliul nostru:

Vila doctorului Ion Moscu, astăzi Scala Boutique Hotel, arh. Gh. Simotta, București

Casa Hrisicos, arh. Louis Givért, edificiul simbol de la malul mării, Constanța

Casa Anastasie Simu - Vila Retezat, arh. Karel Liman, Sinaia, Prahova

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan