https://www.sothebysrealty.ro/wp/wp-content/uploads/2023/07/DJI_0152-2.jpg

Vara se petrece afară în aer liber chiar și acasă

Jul 31, 2023

Despre casa de vacanță cu eleganță scandinavă și vedere de poveste

Când plecăm din București spre munte e inevitabil sa nu trecem și pe lângă Comarnic. Odată descoperit, ne dăm seama cât de multe oferă acest loc. Liniștea și vegetația ar semnala o distanță mult mai mare de capitală, însă în realitate, Comarnic și București sunt pe atât de apropiate cât sunt și diferite în ceea ce privește atmosfera și calitatea aerului. 

Într-o zonă înaltă, pe o limbă de teren înverzit, se află două case “înrudite”, deoarece seamănă foarte mult una cu cealaltă. Cele două sunt vecine, însă fiecare se bucură de autonomia și intimitatea proprie. Vila din Portofoliul Romania Sotheby’s International Realty este plină de eleganță și îmbracă nuanțe neutre, nisipii. Legătura interiorului cu exteriorul nu este deloc neglijată.

Dormitorul matrimonial dispune de o terasă mică, acaparată de priveliștea impunătoare.

Mai mult, locuința dispune de o terasă acoperită în care zilele de vară pot fi petrecute în exterior, dar fără moleșeala de la prea mult soare.

Grădina se întinde pe o suprafață generoasă și are amenajat un loc de joacă pentru copii. 

Pe lângă toate aceste opțiuni de relaxare în aer liber, proprietatea dispune și de saună, astfel încât confortul să nu fie limitat doar la zilele însorite. 

Comarnic este un loc înconjurat de natură, pe care lumea începe încet încet să-l descopere. Acest loc se bucură de o atmosferă calmă și aer curat precum și de proximitatea față de multe puncte de interes. De exemplu, schitul Lespezi, schit de călugări de la 1661 și pictat de Pârvu Mutu Zugravul; biserica Sfântul Nicolae din 1905, care se mândrește cu o catapeteasmă donată de Gheorghe Valentin Bibescu și Martha Bibescu; muzeul Cinegetic Posada exponate diverse – animale, arme, trofee de vânătoare, precum și spectaculoasa vale a Doftanei este și ea la o aruncătură de băț, iar stațiunile montane mai populare nu sunt nici ele mult mai departe. 

Despre minimalism și confort în Satu Mare

În Păulești, o zonă rezidențială aparte din Satu Mare, se află o vilă în care zilele de vară pot fi trăite la adevăratul lor potențial. Stilul contemporan al clădirii, bazat de volume asimetrice, deschideri ample și linii curate, se îmbină cu gardul și aleile flancate de vegetație atent îngrijită. 

Suprafețele mari vitrate din interior asigură o legătură cu exteriorul. Cromatica tuturor camerelor îmbrățișează nuanțe calde de tabac sau ciocolată și se amestecă echilibrat cu verdele grădinii sau albastrul deschis al apei din piscină. Zilele în aer liber la ele acasă în această proprietate care se bucură de o piscină generoasă și șezlonguri umbrite de baldachin. Plimbările liniștite pe aleea pietonală lungă ce merge în paralel cu un iaz ornamental pot reprezenta un obicei zilnic și plăcut.

Proprietatea se bucură și de o zonă de relaxare cu saună, spa și jacuzzi.

Despre reședință de excepție în armonie cu natura Codrilor Vlăsiei

Aproape de Aeroportul Internațional Henri Coandă și Centrul Comercial Băneasa Shopping City, în inima Codrilor Vlăsiei, se află o proprietate specială. Deși este atât de aproape de capitală, locuința este totuși ferită de agitația și poluarea orașului. 

Ciripitul păsărilor sălbatice este un sunet comun în această zonă și contribuie la atmosfera pașnică de zi cu zi. Terenul de 14.000 metri pătrați reprezintă un mare avantaj pentru zilele de vară în care activitățile în aer liber sunt mult mai frecvente. Piscina acoperită și șemineul reprezinta opțiunile versatile de relaxare, în care anotimpul sau vremea de afară nu vă afectează. Cu toate acestea, zilele însorite pot fi petrecute afară în grădina “nemărginită” și care împreună cu lacul înconjurat de copaci alcătuiesc un context ideal pentru activitățile de vară. 

Aflându-se la prima vânzare de la momentul construirii, proprietarul mărturisește că se desparte cu greu de ea, împărtășindu-ne următoarea poveste: „De multe ori când mă pregăteam de lansarea proiectului m-am întrebat cum trebuie să arate casa mea? Am foiletat zeci de site-uri cu proiecte faimoase, cu fotografii de case celebre, cu vile medievale și cu monumente istorice. Niciunul nu mi s-a părut a fi expresia așteptării mele. Îmi spuneam mereu că aș vrea să reflecte situația casei mele din copilărie, în care nu se putea uita nimeni dacă nu era invitat dar, pe de altă parte, se rezema cu spatele de grădină și de pădure. Si în același timp, să aibă o deschidere largă spre codru, să fie separată dar și legată de o zonă de servicii. Ba dacă s-ar putea, să lase pădurea să pătrundă înlăuntru, ar fi și mai grozav. Și dacă pot duce vegetația să se întindă, simbolic, și în casă, ar fi minunat să pot aprinde un foc care să nu-mi ecraneze priveliștea spre grădină și spre stejari. Mi-am imaginat din start o casă cu ferestre mari, cât o poartă de fotbal, cu uși largi, cu deschideri prin care natura și pădurea să poată trece și să o îmbrățișeze din toate părțile. Când am pășit prima dată în poiana cu iarbă până-n brâu, înconjurată de stejari înalți, mi-am zis: -Acesta este locul pentru casa mea!” 

O oază de vacanță în mijlocul munților


Ozunca este o stațiune balneoclimaterică ascunsă în Ținutul Secuiesc, în care turiștii vin an de an pentru a beneficia de calitațile curative ale apelor de aici. Acestea au reputația de a sprijini tratamentul pentru lipsa poftei de mâncare în rândul copiilor, afecțiunilor cardiovasculare, digestive și respiratorii. Stațiunea se bucură de un prestigiu aparte încă din 1898, când au fost inaugurate bazinele cu borduri de lemn, umplute cu apă minerală. Pe lângă apele curative, stațiunea se mândrește și cu o rezervație naturală unde cresc flori și plante rare precum floarea de cenușă sau planta carnivoră Drosera.

Înconjurat de pădure, complexul de vacanță Ozunca Băi este un adevărat refugiu în care zilele călduroase de vară devin mult mai plăcute. Terenul de 10.5 hectare vă încurajază să petreceți mai mult timp în aer liber, acolo unde vă puteți bucura de apa răcoritoare din piscină și intimitatea împrejurimilor. 

Casa a fost ridicată în mijlocul anilor 2000, fiind o construcție tânără care permite viitorilor proprietari să fie creativi și flexibili în ceea ce privește funcționalitatea ei.

Despre Vila Bonvie din Snagov

Snagov este o destinație excelentă pentru a petrece zilele de vară. De aceea, portofoliul Romania Sotheby’s International Realty oferă o locuință unică, aproape de pădure și lac, unde liniștea predomină.

Proprietatea este înconjurată de stejari seculari printre crengile cărora se strecoară razele de soare. Vegetația abundentă oferă umbră în zilele foarte însorite, iar priveliștea lacului împreună cu aerul proaspăt asigură o atmosferă calmă. 

Interiorul oferă spațiu generos pentru proprietari și oaspeți. Piscina interioară, terenul de tenis, crama, sauna și salina sunt doar câteva din punctele cheie pe care oaspeții le pot alege pentru a se relaxa. Corpurile de clădire sunt gândite pentru a oferi intimitate familiilor, oaspeților și copiilor.

Proprietatea este locul în care te poți bucura de pasiunile tale sau poți încerca ceva nou. Cei care preferă sporturile nautice, dinamice, pot merge cu barca pe lac, iar pasionații de sporturi terestre pot opta pentru alergat sau plimbări cu bicicleta. Bineînțeles, pentru relaxare există șezlongurile din exterior la care merge adăugată o băutură rece și o carte bună. 

Autor: Cella Constantinescu

Distribuie:

Articole similare

Proprietăți tradiționale, reconversii contemporane

Nov 22, 2023
Vezi postare

Case frumoase și arhitecții lor celebri

Oct 31, 2023
Vezi postare

Călătorie Transilvană

Oct 23, 2023
Vezi postare

Abonează-te la newsletterul nostru

Povești neștiute despre palate, conace, case istorice și luxul contemporan